User Avatar

Aveņu tartalete

Lifetime
Intermediate
4 lessons
0 quizzes
120 students

Gatavosim PREMIUM kvalitātes tartaletes!

Jūs apgūsiet 3 tehnoloģijas:

❤️ elastīga smilšu mīkla (ar Granny Smith ābolu biezeni) ar samazinātu eļļas daudzumu;

❤️ vaniļas vārītais krēms bez papildu cietes sastāvā;

❤️ neitrālā glazūra bez glikozes sīrupa.

No inventāra būtu vajadzīgs kāds blenderis (ar kātu vai S-veida), cepeškrāsns, plīts

Recepte 100% vegāniska, bez glutēnu saturošu graudaugu miltiem, rafinējumiem, baltā cukura, sojas, auzām. Nekādu dateļu un mērcētu indijas riekstu krēmu!

Kāpēc es akcentēju, ka smilšu mīkla ir elastīga? Jo patiesībā strādāt ar vegānisko bezglutēna smilšu mīklu ir ļoti sarežģīti: tā drūp, visu laiku atdalās eļļa, ik pēc 5-10 minūtēm jāliek ledusskapī, lai pēc tam varētu turpināt strādāt. Ar manu mīklu šādu problēmu nebūs!

Mīkla ir diezgan neitrāla – Jūs varat to izmantot, gan veidojot sāļos groziņus (nedaudz palielinot sāls daudzumu), gan saldos.

Iekšā pildīsim vaniļas vārīto krēmu – garšīgs, nav ūdeņains, pārāk šķidrs vai ciets. Diezgan piesātināts. Bez papildu cietes un eļļas sastāvā!

Dekorēsim ar svaigām avenēm, kuras pārklāsim ar neitrālo glazūru. Parasti glazūras vāra ar glikozes sīrupu, kas nav veselīgi. Es piedāvāju opciju uz agara un pektīna bāzes ar kļavu sīrupu. Glazūra, pirmkārt, palīdz ogām turēties uz tartaletes. Otrkārt, tā papildus dezinficē ogas. Un treškārt – palīdz saglabāt ogu formu, jo avenes ir prasīgas ogas, pēc mazgāšanas tām ir tendence kļūt mīkstām vai pārvērsties putrā.

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?

Sastāvdaļas mīklai

1. sastāvdaļu grupa2. sastāvdaļu grupa3. sastāvdaļu grupa
 rīsu milti (Cesars) šķidra kokosriekstu eļļa linsēklas
 turku zirņu milti (Cesars, Gemoss) auksts ābolu biezenis silts (ne karsts) ūdens
 kukurūzas milti (Rimi, FixPrice) kļavu sīrups (Gemoss, Lidl) 
 sāls (paliela šķipsniņa)  
 cepamais pulveris  

Sastāvdaļas krēmam

 kokosriekstu piens 19-23% trekns (Cesars)
 ūdens
 kļavu sīrups (Gemoss)
 Indijas riekstu sviests (Sweeco, Gemoss)
 Agars (Dabas Stacija)
 vaniļas ekstrakts (Orange)
 citronu sula

Sastāvdaļas glazūrai

 ūdens
 kļavu sīrups (Gemoss)
 citronu sula
 agars (Dabas Stacija)
 pektīns NH (Gemoss)