Šī recepte ir šedevrs. Vegānisko Napoleonu pagatavot ir salīdzinoši viegli. Bezglutēna Napoleonu – sarežģītāk.
Vegāniskais un bezglutēna Napoleons vienlaicīgi – tuvu fantastikai.
Jebkura Napoleona recepte ir diezgan laikietilpīga. Es mēģināju maksimāli vienkāršot gan procesu, gan sastāvdaļas, bet tā, lai beigās sanāktu konsistence un garša kā klasikai.
Recepte paredzēta bento izmēra tortei (jo šādi mācīties ir vieglāk un ātrāk). Palielinot sastāvdaļu skaitu (internetā ir kalkulatori, piemēram, https://paulinecakeclub.ru/pereschet-ingredientov-na-druguyu-formu), var cept jebkura izmēra torti.
Jūs apgūsiet 3 tehnoloģijas:
❤️ Napoleona mīklas plāksnes, kuras garšas un tekstūras ziņā ļoti līdzīgas klasikai;
❤️ vārītais krēms, kura konsistence un garša ir ideāli piemeklēta, lai kopā ar plāksnēm veidotu to leģendām apvīto garšu, bet reizē neradītu treknuma sajūtu;
❤️ sviesta sagatave – tā tiks izmantota gan mīklā, gan krēmā. Patiesībā ar to var aizvietot govs piena sviestu jebkurās receptēs. Nenoslāņojas un maiga, saldkrēmīga garša.
Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?
MĪKLAS PAGATAVOŠANA
1. sastāvdaļu grupa | 2. sastāvdaļu grupa | 3. sastāvdaļu grupa | |||
rīsu milti (Cesars) | sviesta sagatave (ledusskapī) | auksts ūdens (kārtīgi atdzesēts ledusskapī) | |||
tapiokas ciete (Cesars, Dabas Stacija) | sviesta sagatave (saldētavā) | svaiga citronu sula | |||
kukurūzas milti (Rimi, FixPrice) | |||||
mandeļu milti (Gemoss) | |||||
ksantāna sveķi (Gemoss) | |||||
sāls |
KRĒMA PAGATAVOŠANA
1. sastāvdaļu grupa | 2. sastāvdaļu grupa | ||
Indijas riekstu sviests | sviesta sagatave | ||
ūdens | |||
kļavu (Gemoss, Lidl) vai topinambūru (Ummly) sīrups | |||
kukurūzas ciete | |||
svaiga citronu sula | |||
sāls | |||
vaniļas pasta vai 1 vaniļas pāksts sēkliņas |
SVIESTA PAGATAVOŠANA
1. sastāvdaļu grupa | 2. sastāvdaļu grupa | ||
šķidra (virs 25° C) rafinēta kokosriekstu eļļa | ūdens | ||
vīnogu kauliņu eļļa | Indijas riekstu sviests (Gemoss) | ||
lecitīns (Gemoss, iHerb) | citronu sula | ||
ksantāna sveķi (Gemoss) |