User Avatar

Tahini galete

Lifetime
Beginner
4 lessons
0 quizzes
16 students

Kraukšķīga garoziņa, ko papildina maigs, krēmīgs pildījums ar sulīgu tofu (vai vistas fileju, ja ēdat), lēcām un izkūstošu mājās gatavotu ne-mocarellu.

Jūs apgūsiet 3 tehnoloģijas:

❤️ unikāla bezglutēna galetes mīkla ar tahini un ceļtekas sēnalām – ar to ir viegli strādāt (elastīga), bet pēc cepšanas kļūst kraukšķīga;

❤️ maiga ne-siera mērce (kuru var izmantot arī jebkurās citās receptēs – picai, sacepumiem);

❤️ ne-mocarella – vegāniska mocarellas alternatīva, kas kūst;

 

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?

MĪKLAS PAGATAVOŠANA

IzejvielaUz 1 lielu galeti, grami
Rīsu milti 
Kukurūzas ciete 
Ksantāna sveķi 
Ceļtekas sēnalas (ne powder) 
Sāls 
  
Ūdens 
Tahini 

NE-MOCARELLAS PAGATAVOŠANA

IzejvielaDaudzums, grami
Indijas riekstu sviests (vai indijas rieksti) 
Ūdens 
Kokosriekstu piens (18-22% tauku) 
Citronu sula 
Kokosriekstu rafinētā eļļa 
Tapiokas ciete 
Sāls 
Nutritional yeast Engevita (nav obligāti) 
Agars 

NE-SIERA MĒRCES PAGATAVOŠANA (var aizvietot ar gatavo majonēzi, ja ir vēlme)

IzejvielaUz 1 lielu galeti, grami
Indijas riekstu sviests 
Ūdens 
Tapiokas ciete 
Citronu sula vai ābolu etiķis 
Vīnogu kauliņu eļļa 
Nutritional yeast Engevita (nav obligāti) 
Garšvielas pēc gaumes (man patīk izmantot garšvielu maisījumu kartupeļiem Santa Maria) 

PILDĪJUMA PAGATAVOŠANA

IzejvielaUz 1 lielu galeti, grami
Tofu vai vistas fileja (ja ēdat gaļu) 
Lēcas šķeltās (man sarkanās, bet var arī citas)