Vegāniska, bezglutēna virtuļa recepte bez baltā cukura, sojas, auzām, datelēm!
Jūs apgūsiet 2 tehnoloģijas:
❤️ maigs, gaisīgs, nedaudz elastīgs biskvīts, kas ir raksturīgs tieši virtuļiem;
❤️ ļoti vienkārša augļu/ogu glazūra
Cept var gan speciālā virtuļu formā, gan mafinu formā.
No inventāra būtu vajadzīgs kāds blenderis (ar kātu vai S-veida), cepeškrāsns, plīts
Virtuļu recepte – no vienas puses pavisam vienkārša – biskvīts ar glazūru. No otras puses – vegānisko bezglutēna versiju nav nemaz tik vienkārši iegūt! Ko mēs sagaidām no virtuļa? Tam ir jābūt diezgan gaisīgam, bet tas nedrīkst drupt. Jābūt mēreni elastīgam, lai turētu savu formu, ne pārāk mitram (kā tas ir tortu biskvītu gadījumā), bet arī ne pārāk sausam. Interesanti, ka izmantosim ceļtekas sēnalas – tās ir ļoti veselīgas un ar unikālām tehnoloģiskajām īpašībām – tās spēj saistīt lielu ūdens daudzumu, piešķir mīklai elastību, kādu citādi nav iespējams iegūt.
Ksantāna sveķi piešķir cita veida elastību, līdzīgi cietei – nepiesaista ūdeni, bet tāpēc tos nav iespējams aizvietot ar ko citu vai cita veida sveķiem.
Un glazūrai jābūt vienkārši pagatavojamai, bez liela cukura daudzuma, nelipīgai.
Visas šīs īpašības man izdevās apvienot šajā virtuļu receptē! Un formu Jūs varat izmantot arī mafiniem domāto, nav obligāti jāmeklē tieši virtuļu forma.
Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?
1. sastāvdaļu grupa | 2. sastāvdaļu grupa | 3. sastāvdaļu grupa (nav obligāti, pildīšanai) | |||
mandeļu milti (Gemoss) | kļavu sīrups (Gemoss) | – | tumšās šokolādes gabaliņi, ogas, rozīnes, žāvēti augļi | ||
kukurūzas milti (Rimi, Fix Price) | kokosriekstu piens (Cesars), 17-20% treknums | ||||
rīsu milti | vaniļas ekstrakts/pasta/malta vaniļa | ||||
tapiokas ciete (Cesars, Dabas Stacija) | vīnogu kauliņu eļļa | ||||
irdinātājs | |||||
Sāls (maza škipsniņa) | |||||
ceļtekas sēnalas (ne milti), ~1/2 tējkarotes | |||||
ksantāna sveķi |
1. sastāvdaļu grupa | 2. sastāvdaļu grupa | ||
ķiršu biezenis (sablenderētie ķirši) vai jebkuras citas ogas | kakao sviests vai kokosriekstu eļļa | ||
kukurūzas ciete (Rimi) | |||
kļavu sīrups (Gemoss) |