Kraukšķīga garoziņa, ko papildina maigs, krēmīgs pildījums ar sulīgu tofu (vai vistas fileju, ja ēdat), lēcām un izkūstošu mājās gatavotu ne-mocarellu.
Jūs apgūsiet 3 tehnoloģijas:
❤️ unikāla bezglutēna galetes mīkla ar tahini un ceļtekas sēnalām – ar to ir viegli strādāt (elastīga), bet pēc cepšanas kļūst kraukšķīga;
❤️ maiga ne-siera mērce (kuru var izmantot arī jebkurās citās receptēs – picai, sacepumiem);
❤️ ne-mocarella – vegāniska mocarellas alternatīva, kas kūst;
Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?
MĪKLAS PAGATAVOŠANA
Izejviela | Uz 1 lielu galeti, grami |
Rīsu milti | |
Kukurūzas ciete | |
Ksantāna sveķi | |
Ceļtekas sēnalas (ne powder) | |
Sāls | |
Ūdens | |
Tahini |
NE-MOCARELLAS PAGATAVOŠANA
Izejviela | Daudzums, grami |
Indijas riekstu sviests (vai indijas rieksti) | |
Ūdens | |
Kokosriekstu piens (18-22% tauku) | |
Citronu sula | |
Kokosriekstu rafinētā eļļa | |
Tapiokas ciete | |
Sāls | |
Nutritional yeast Engevita (nav obligāti) | |
Agars |
NE-SIERA MĒRCES PAGATAVOŠANA (var aizvietot ar gatavo majonēzi, ja ir vēlme)
Izejviela | Uz 1 lielu galeti, grami |
Indijas riekstu sviests | |
Ūdens | |
Tapiokas ciete | |
Citronu sula vai ābolu etiķis | |
Vīnogu kauliņu eļļa | |
Nutritional yeast Engevita (nav obligāti) | |
Garšvielas pēc gaumes (man patīk izmantot garšvielu maisījumu kartupeļiem Santa Maria) |
PILDĪJUMA PAGATAVOŠANA
Izejviela | Uz 1 lielu galeti, grami |
Tofu vai vistas fileja (ja ēdat gaļu) | |
Lēcas šķeltās (man sarkanās, bet var arī citas) |